0493 - 670 985

info@lightspeed.nl

Lightspeed Systems

Techniek

 

Principe werking optische detectie
Micro-spectrometrie, het meten van de verandering in het lichtspectrum, vormt de basis van dit innovatieve detectiesysteem. Licht is een zuiver signaal, dat met geavanceerde elektronica heel nauwkeurig en betrouwbaar gemeten kan worden. 

Het gesloten systeem bestaat uit een kunststof optische kabel en een geavanceerde elektronische module. Gebruik gemaakt wordt van een gepatenteerd systeem waarbij het hele spectrum aan licht in de optische kabel gekoppeld wordt. Bij het uitoefenen van druk op de kabel zorgen mechanisch knikpunten voor vervormingen in de kabel. Deze vervormingen in de kabel resulteren in een verandering van de spectrale verdeling van het licht waar veranderde waarden bij horen. Vallen deze nieuwe waarden buiten de ingestelde detectiegrenzen dan zal een signaal worden gegeven. 

Alleen de door de mechanische knikpunten veroorzaakte lichtveranderingen, bij het uitoefenen van druk, zorgen uiteindelijk voor de detectie. Veranderingen van de lichtsamenstelling als gevolg van factoren als vuil, wind, regen, hagel, mist, sneeuw, vocht en temperatuur kunnen daarom geen invloed uitoefenen op de werking van het systeem. 
De diverse parameters van het systeem zijn per applicatie tailor-made aan te passen waardoor unieke meervoudige detectiecombinaties mogelijk worden wat het systeem intelligent maakt.

 


Technische specificaties
Het Lightspeed systeem is Kema gecertificeerd in de hoogste veiligheidscategorie: 
Optical Detection: nr 207810500 
ElectroMagnetic Compatability: 2078105-QUA/EMC 

Automotive: Rijks Dienst Wegverkeer: 
Type approval: e4*72/245*95/54*1154*00 
Compliance statement: RDW-92050586 01

Het meten en rekenen op basis van licht is zuiver en daarmee uiterst betrouwbaar.

Rudy Bruggers, Technical Engineer / Projectmanager

 

Meten met licht