0493 - 670 985

info@lightspeed.nl

Lightspeed Systems

Liften

Anticiperend op zowel de huidige als de, steeds strenger wordende, toekomstige regelgeving zijn in samenwerking met LLS een aantal producten ontwikkeld voor in eerste instantie veiligheid en oproepdetectie. Een goed voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van het anti knelgevaar bij de deuren van panorama liften.

 

Veiligheid systemen voor liften

Al geruime tijd zijn er bijvoorbeeld in de liftindustrie ontwikkelingen gaande betreffende nieuwe toepassingen in veiligheid. Zoals bij insiders bekend maken elektronische componenten steeds vaker deel uit van die systemen.

Lightspeed Systems is een bedrijf wat zich sinds  5 jaar bezig houdt met de ontwikkeling en verkoop van een uniek eigen ontwikkelt optisch detectiesysteem. Het optische detectie systeem is wereldwijd gepatenteerd en kent inmiddels vele toepassingen. De amandementen op de bestaande regelgeving als ook de revisie van de bestaande normen 81-1/2, de recente geharmoniseerde EN81-21 en de Pessral  (Programmable Electronic System in Safety Related Applications for Lifts)  vragen om steeds meer veiligheid en uitsluitingen van menselijk falen in liften.

Een belangrijke eigenschap is dat de sensor zich laat inbouwen in vrijwel elk mogelijk bouwdeel van een gebouw, denk aan muren, vloeren, daken en dat de sensor zich niets aantrekt van de nadelen hiervan die zich voordoen bij andere vandaag de dag bekende systemen. Door de mogelijkheid van het systeem zichzelf permanent te bewaken en in te stellen op andere fysieke omstandigheden is de functionaliteit uitmuntend te noemen“. 

De basis van het systeem is de lichtgeleider welke op basis van vervorming het lichtsignaal beïnvloedt waarbij de achterliggende elektronica de wijziging in het lichtspectrum verwerkt en als traditioneel signaal, denk aan kontakten, naar buiten toe uit brengt.

Dat het systeem gecertificeerd is door een gerenommeerde  instelling als het KEMA, naar oa. de machine richtlijn EN954-1 klasse IV, ISO 13849-1 geeft voor de gebruiker de zekerheid van een werkelijk veilig  en niet onbelangrijk, betrouwbaar, systeem. Met deze combinatie van veiligheid en betrouwbare functionaliteit brengt Lightspeed Systems een uniek gepatenteerd universeel systeem op de markt.

De mogelijkheden op een rijtje zonder de pretentie te hebben volledig te zijn:

-          Anti knel gevaar liftdeuren (AT1)

-          Oproepsysteem (CS1)

-          Oproepsysteem vandaalbestendig (CS2)

-          Lift cabine detectie (LC1)

-          Liftschacht detectie (LS1)

-          Ziekenhuisbed detectie (HB1)

Klik op onderstaande link voor de website van Lightspeed Lift Solutions.

 

Klik op onderstaande link voor een impressie  van de Anti knel gevaar liftdeuren

Klik op deze link

Ons Product Markt Combinatie denken brengt ons zowel kennis van de wensen en eisen uit specifieke markten alsmede directe commerciële toegang tot die markten.

Rob Tielbeke, Managing Director

Product Markt Combinatie