0493 - 670 985

info@lightspeed.nl

Lightspeed Systems

Brand in het rieten dak is de nachtmerrie voor de bezitter. Snelle detectie van de brand kan levens redden en beperkt de schade. Helaas reageren brandmelders binnen veel te laat. Nu is er een revolutionair detectiesysteem voor rietgedekte daken, het LIGHTSPEED FIRE DETECTION SYSTEM, dat buiten aan het dak wordt bevestigd. Snelle branddetectie is gegarandeerd waarna het systeem binnen een luide sirene laat horen. Tevens kan de brandmelding worden verzonden aan een meldkamer of telefoon. Een geavanceerde en betaalbare oplossing!

Voor professionals

Voor particulieren

In samenwerking met diverse partners is een betrouwbaar en betaalbaar systeem ontwikkeld voor het detecteren van brand in rieten daken. Na uitgebreide testen met behulp van de brandweer is de optimale plaatsbepaling voor de optische kabel gedefinieerd waardoor een brand in een zo vroeg mogelijk stadium gedetecteerd wordt. In de praktijk heeft het systeem inmiddels haar waarde meerdere malen bewezen. Het systeem is zowel voor particulieren als voor bedrijven en overheden leverbaar.

 

De werking

Het systeem bestaat uit een dunne kunststofvezel welke op het riet wordt bevestigd. Door de kunststofvezel wordt een lichtsignaal gezonden. Bij brand zal de vezel smelten waardoor de ontvanger geen licht meer ontvangt en detectie een feit is. Het systeem is bij uitstek geschikt om snel te reageren in geval van brandstichting, vuurwerk en schoorsteenbrand. De kunststofvezel is sterk en weerbestendig en kan eenvoudig worden bevestigd. Doordat de vezel op het riet wordt bevestigd is een zeer snelle detectie van de brand mogelijk.

Klik op onderstaande link om de video van de brandproef te bekijken.

Video brandproef

De luide sirene zorgt ervoor dat u tijdig het huis kunt verlaten. Daarnaast kan het systeem de brand doormelden aan de meldkamer zodat ook de brandweer geïnformeerd kan worden. Uit proefnemingen blijkt dat detectie langs de randen van het rieten dak cruciaal is omdat daar de ontwikkeling van de brand het snelste verloopt. De vezel kan echter op elke gewenste plaats worden aangebracht. Hoewel het systeem ontwikkeld is voor rieten daken, zijn ook toepassingen mogelijk langs bijv. tuinafscheidingen, achter KLIKO’s en op andere brandgevaarlijke locaties. 

Beschikt u reeds over een inbraakdetectieinstallatie, dan kan het systeem hierop desgewenst worden aangesloten. Het systeem beschikt over een eigen noodstroomvoorziening. Dus ook bij uitval van de netspanning blijft het systeem functioneren.

 

De voordelen op een rijtje


- Snelle detectie van (beginnende) brand in de rieten kap 
- Beproefde en gecertificeerde technologie 
- Kunststofvezel is volledig bestand tegen zon en regen 
- Kunststofvezel is ongevoelig voor blikseminslag 
- Vrijwel onderhoudsvrij, jaarlijkse test aanbevolen 
- Op elk rieten dak aan te brengen, ook bestaande daken 
- Demontabel in geval onderhoud aan rieten dak 
- Altijd luid alarm in huis bij brand 
- Doormelding naar meldkamer mogelijk 
- Spraakberichten naar (mobiele) telefoon mogelijk 
- Geïntegreerde noodstroomvoorziening 
- Kan worden gecombineerd met bestaande alarminstallatie 
- Kan worden uitgebreid met (draadloze) brandmelders binnen 
- Betrouwbaar 
- Betaalbaar 
- Premiekorting bij diverse brandverzekeraars 

De innovatieve Lightspeed technieken zorgde voor een sterke toename in de veiligheid van onze producten.

Mario van der Ven, Mechanical engineer

Innovatief